Серина Уилямс успя да пречупи сръбкинята Ана Иванович в здрава трисетова битка - 2:6, 6:3, 7:5, и така си осигури място на 1/2-финалите на силния женски турнир в Станфорд, САЩ.

Първият сет не започна никак добре за двукратната шампионка и тя допусна два пробива в него, а освен това не успя да върне нито един от тях, и така го загуби.

Във втория сет всичко бе решено след пробив за Серина във втория гейм, като това бе и единственият такъв в частта.

Третият сет обаче бе особено инфарктен. Уилямс поведе с 3:1 след пробив, но Иванович го върна и изравни резултата на 3:3 гейма.

Уилямс отново поведе с пробив за 5:4 и сервира за мача, но бе пробита от сръбкинята. Американката обаче веднага си върна пробива предимство за 6:5 гейма, а след това не сгреши при подаването си и така спечели мача.

Сестрата на Серина - Винъс, обаче отпадна от надпреварата, след като бе победена от германката Андреа Петкович, която надделя с 6:1, 3:6, 7:5.

Световната номер 1 обаче ще спори за място на финала с немкинята и ще се опита да и го върне за отпадането на сестра и. В другия 1/2-финал ще се срещнат Анджелик Кербер и Варвара Лепченко.