Първата ракета на българския тенис Григор Димитров ще започне участието си на US Open срещу представителя на домакините Райън Харисън. 

Големият въпрос тук е, дали нашето момче ще успее да прекъсне кошмарната си серия на въпросния турнир и да запиша първата си победа на него.

Срещата между Гришата и Харисън ще се играе в началото на следващата седмица, когато започва и надпреварата.

Двамата се срещнаха за първи път на тазгодишния Уимбълдън, като нашето момче достигна до трисетова победа след 7:6, 6:3, 6:2, а след това историята е ясна - Димитров достигна до първи 1/2-финал на турнир от "Шлема".

Във втория кръг българинът ще се изправи срещу Дуди Села от Израел или аржентинеца Карлос Берлок, ако успее да преодолее съпротивата на янкито.

В третия кръг пък възможен противник на нашето момче ще бъде някой измежду намиращия се в брилянтна форма Давид Гофен, Франк Данчевич, квалификант или Жоао Соуса, който миналата година надви нашето момче на старта, на турнира.

Освен това на 1/4-финалите може да бъде наблюдаван мегасблъсък между българина и Роджър Федерер, ако двамата разбира се не отпаднат по-рано в турнира.

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович попадна в схемата на Анди Мъри и двамата могат да се срещнат на 1/4-финал, а на евентуален 1/2-финал Джокера може да се изправи срещу Стан Вавринка или Милош Раонич.

Сърбинът от своя страна започва атаката си към пети пореден финал в Ню Йорк срещу Диего Себастиан Шварцман, докато Роджър Федерер ще стартира турнира срещу Маринко Матошевич.

Ясно е, че швейцарецът може да срещне нашето момче на 1/4-финал, а на 1/2-финал евентуални съперници пред него могат да бъдат Томаш Бердих или Давид Ферер.

За съжаление Рафаел Надал отказа участие в турнира, така че надпреварата ще има нов шампион. Испанецът се възстановява от травма в китката. Хуан Мартин Дел Потро е другият голям отсъстващ, Той също има проблеми с китката и претърпя операция преди известно време.