Григор Димитров постигна втората си победа на US Open в своята кариера, при това при тазгодишното му участие на турнира.

Хасковлията премина в третия кръг на надпреварата, след като постигна лесна победа над израелеца Дуди Села, 83-и в световната ранглиста, с 6:1, 6:2, 6:2. 

Димитров заработи 90 точки от световната ранглиста и 105,090 щатски долара с днешния си успех, а за място на 1/8-финалите ще срещне победителя от сблъсъка между белгиеца Давид Гофен и португалеца Жоао Соуса. Двамата със Соуса се срещнаха през миналогодишното издание на турнира, но португалецът елиминира нашето момче.

Преди тазгодишното си участие на турнира българинът нямаше успех на US Open, но има сериозни шансове да стигне далече в надпреварата, с оглед на представянето си.
 



Първият сет премина перфектно за нашето момче, тъй като Гришата достигна до аванс от два пробива и 4:0 гейма.

Българинът надигра своя опонент на мрежата във втория гейм, докато в четвъртия гейм израелецът се довърши след двойна грешка, след като преди това спаси цели три точки за пробив. 

До края двамата си взеха подаванията и така първият сет отиде в полза на Гришата.

Вторият сет започна с пробив за нашето момче. Българинът спечели впечатляваща размяна на удари при мрежата и бе бурно аплодиран от публиката. 

Села обаче изненадващо веднага върна пробива, но Гришата отново стигна до такъв и аванс от 2:1 гейма, след като спечели впечатляващо разиграване.

Димитров стигна и до втори пробив аванс за 5:2, след като неговият противник изкара топката в аут при една ситуация, а след това нашето момче си взе своето подаване и така увеличи аванса си на два сета.

Третият сет започна с пробив за българина, след като нашето момче надигра опонента си при разиграване и така реализира първата точка за пробив в сета.

Хасковлията го затвърди без проблеми, а освен това достигна и до втори пробив за 4:1 гейма, като за пореден път се възползва от неубедителното сервиране на израелеца.

До края двамата си взеха по едно подаване и Григор в крайна сметка стигна до успеха.