Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович продължава да жъне успехи на US Open, след като се разправи с представителя на домакините Сам Куери с 6:3, 6:2, 6:2.

Джокера нямаше никакви проблеми срещу силносервиращия американец и с лекота успя да го победи.

Първият сет започна перфектно за Джокера и той достигна до два пробива и 5:0 гейма аванс, докато Куери върна единия от пробивите, но все пак загуби частта.

Във втория сет Ноле отново стигна до аванс от два пробива, като поведе с 3:0. След това допусна Куери да върне един от пробивите, но сърбинът стигна до още един такъв за 5:2, след което си взе подаването и спечели и втория сет.

В третия сет Ноле проби на два пъти сервис гейма на противника и така стигна до важната победа.

Играта на сърбина бе много добра и той показа изключително голямо разнообразие от удари, докато неговият противник допусна цели 33 непредизвикани грешки.

С този успех сърбинът за осма поредна година достига до 4-ия кръг на турнира, като следващият му съперник ще бъде германеца Филип Колшрайбер, който елиминира друг американец - Джон Иснър.

Анди Мъри от своя страна стигна до успех над руснака Андрей Кузнецов след 6:1, 7:5, 4:6, 6:2 и ще се изправи в следващия кръг срещу французина Жо-Вилфред Цонга. Той ще има перфектен шанс да си отмъсти за загубения финал на "Мастърса" в Торонто. 

Французинът от своя страна елиминира Пабло Карено Буста след 6:4, 6:4, 6:4.