Изненадите при жените на US Open продължават да "валят", след като една от най-силните тенисистки в тура Петра Квитова се изложи срещу световната номер 145 Александра Крунич.

Коефицентите за успех на сръбкинята бяха главоломно високи, но въпреки това тя поднесе голямата сензация и елиминира мощната чехкиня и шампионка от "Уимбълдън" след 6:4, 6:4.

Така участието си в турнира още преди 1/8-финалите приключиха цели 5 тенисистки от общо 9-те представителки на топ 10 в световния женски тенис.

Крунич и Квитова си размениха по пробив в началото на първия сет, но сръбкинята достигна до още един такъв за 5:4 гейма, след което си взе подаването и така спечели сета.

Вторият сет започна отлично за Квитова и тя стигна до аванс от 2:0 гейма, но с два пробива Крунич обърна резултата и поведе с 4:2 при геймовете. 

Квитова намери сили да върне пробива и изравни на 4:4, след което обаче си загуби своето подаване, а Крунич не сгреши в решителния гейм и така спечели мача.

До момента 21-годишната сръбкиня не бе записвала дори победа в основната схема на турнир от това ниво. Следващата и противничка е бившата номер 1 в света Виктория Азаренка.