Григор Димитров остана изключително разочарован след отпадането си на 1/8-финалите, на US Open.

Българинът показа много колеблива игра срещу французина Гаел Монфис и загуби мача в три сета.

"Мисля, че беше много слаб мач от моя страна. Не знам. Откъде да започна? Просто слаб мач. Не играх дори близо до нивото, което исках. Днешният мач, това бе страхотна възможност - да изляза на Централния корт и да покажа най-доброто от себе си. Но стана точно обратното, заяви Гришата на пресконференцията след срещата.

"Разбира се, трябва да поздравя Гаел, тъй като той направи много добър мач, но в същото време аз допуснах прекалено много непредизвикани грешки и си платих за това. 6-4 в тайбрека, имах всички шансове. Просто лош избор на удари", добави той.

"Мисля, че Гаел се защитаваше, когато трябваше да се защитава. Но ако се замисли човек, аз направих много непредизвикани грешки, особено от форхенд. Той се представи много силно на важните точки, сервира добре в ключовите моменти и се защитаваше отлично на брейкболите. Всички ние сме наясно колко добре може да играе той. В момента се представя на високо ниво и се движи много добре. Той е опасен противник. Днес той заслужава само поздравления.", завърши българинът.