Гранд дамата на тениса Мартина Навратилова предложи брак на дългогодишната си приятелка Юлия Лемигова по време на откритото първенство по тенис на САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Навратилова направи предложението между полуфиналите при мъжете на турнира и трогателната сцена беше предавана на живо на големия екран на корта.

Публиката аплодира бурно предложението за брак, отправено от Нарватилова към Лемигова, след което двете се целунаха. "Бях много нервна", призна след това Навратилова и сподели, че когато е отправила предложението сякаш е излязла от тялото си и наблюдавала случващото се, което много напомняло на сцена от филм.

Петдесет и седем годишната Навратилова има 18 индивидуални титли от Големия шлем, както и редица победи на двойки. След като отправи предложението си към Лемигова, тя имаше планиран мач на двойки с Яна Новотна срещу Трейси Остин и Джиджи Фернандес.

В съблекалните Навратилова разказала на Остин какво е направила и Остин я помолила да разиграе отново сцената с предложението за брак, съобщава БТА.

Навратилова поясни после пред журналисти, че тя и Лемигова предпочитат да се оженят във Флорида, където живеят. Федерален съдия постанови миналия месец, че щатската забрана на гей браковете противоречи на конституцията, но Флорида обжалва това решение.