Григор Димитров и Мария Шарапова са се разделили. Тези слухове започнаха да се въртят в някои американски медии, сред които ndtv.com и Huffington Post.

В основата на спекулациите е дистанцирането на двамата по време на завършилото наскоро открито първенство на САЩ, както и поведението им в Туитър.

Нито Григор, нито Маша бяха забелязани да наблюдават мачовете на половинката си на Ю Ес Оупън. Двамата не направиха и никакви изказвания по отношение на другия.

Впоследствие по-наблюдателни фенове забелязаха, че тенис звездите са се отписали да следят акауинтите си в Туитър. Интересното е, че Шарапова все още следи Новак Джокович, а Гришо е оставил сред акаунтите налаганата от Шарапова марка за десерти - Шугарпова.

Макар да не са обявили официално раздялата и двамата публикуваха загадъчни съобщения в последните дни. На 3 септември Гришо написа "Трябва да се фокусирам върху голямата картина", с усамотен поглед към нощен Ню Йорк. Чак 9 дни по-късно той пусна следващото си съобщение "Отново съм тук след кратко прекъсване".

Междувременно на 7 септември Шарапова пусна снимка с надпис "Уикенд самота".