Роджър Федерер се съгласи да заеме мястото на Рафаел Надал в новосформираната Международна Тенис Висша Лига.

9-кратният шампион от Ролан Гарос обяви, че няма да може да участва в първото издание на шампионата заради контузии. Вместо него ще играе швейцарецът, въпреки че първоначално той отказа участие в лигата.

"Гледам с голямо нетърпение към първото си посещение на Ню Делхи и да играя за Микромакс Индиан Ейсес", коментира Федерер.

"Много съм разочарован да обявя, че няма да бъде част от първото издание на лигата. Чаках с нетърпение да представлявам отбора и да играя пред феновете в тази вълнуваща нова лига. Пожелавам успех на отбора и се надявам да се върна следващата година", коментира Надал.

В края на ноември ще бъде първия кръг на новото първенство, което ще се проведе между 28 ноември и 13 декември. Домакини ще бъдат Индия, Сингапур, Филипините и ОАЕ. Всяка държава ще има по един отбор, в който ще участват както активни тенисисти, така и легендарни ветерани.

Освен Федерер, ще участват още Анди Мъри, Новак Джокович, Гаел Монфис, Лейтън Хюит, Серена Уилямс, Мария Шарапова, Ана Иванович и други. От легендита пък ще вземат участие Пийт Сампрас, Андре Агаси, Горан Иванишевич и Патрик Рафтър.

Общият награден фонд ще бъде 29.7 милиона долара.