Първата ракета на българския тенис Григор Димитров успя да се класира за 1/4-финалите на силния турнир в Пекин, след като се разправи с намиращия се на 43-ото място в света испанец Пабло Андухар след 6:4, 6:4.

Мачът обаче бе доста тежък за нашето момче в първия сет, след като двамата се пробиваха постоянно и хасковлията изпитваше сериозни трудности при своя сервис гейм.

Следващият противник на Гришата ще бъде не кой да е, а световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович. Нашето момче има да си връща на сърбина за загубата на 1/2-финалите на "Уимбълдън". До момента Гришата има един успех над Джокера, който бе на клея в Мадрид през миналата година. За да преодолее лидера в световния тенис обаче Гришата трябва да покаже доста по-добра продукция, отколкото показа днес.

Сетът на откриването започна перфектно за българина - с гейм в своя полза и пробив за аванс от 2:0 гейма. Във втория гейм ретурът на българина действаше отлично и той без особени проблеми проби испанеца.

При следващото си подаване обаче първият сервис изневери на българина, а освен това той направи двойна грешка и в крайна сметка испанецът достигна до аванс от 0:40, след което върна пробива.

Гришата обаче отново върна пробива аванс и поведе с 3:1 при геймовете, но пробивът бе върнат веднага от испанеца след много неубедителен сервис гейм на Димитров.

Пробивите продължиха да валят и Григор поведе с 4:2, след като отново проби испанеца, за трети път от началото на мача. Нашето момче поведе с 0:30, след което неговият противник с двойна грешка му направи задачата доста лесна.

Българинът най-после затвърди аванса си от пробив и поведе с 5:2, но не всичко бе приключило. Андухар върна пробива и намали на 4:5, но веднага след това Григор отново го проби и така спечели сета в своя полза, като в решителния момент испанецът не успя да пласира добре първия си сервис и това позволи на нашето момче да атакува. 

Вторият сет бе доста по-равностоен. Гришата изпусна да пробие испанеца във втория гейм, а в следващия бе принуден да спасява три точки за пробив. Двамата си взимаха подаванията, но Григор проби при 5:4 в своя полза и така стигна до крайния успех.