Рафаел Надал успя да се класира за 1/4-финалите на силния турнир в Пекин, след като се разправи с германския квалификант Петер Гойовчик след 6:3, 6:4.

Въпреки двусетовата победа испанецът имаше известни проблеми срещу намиращия се в прекрасна форма немец. 

В първия сет сервисът на Рафа действаше почти идеално и той успя да вкара 79 % от първи сервис, като един пробив бе достатъчен за него, за да поведе със сет.

Вторият сет започна с много дълъг гейм, който продължи цели 13 минути. Рафа изпусна два шанса за пробив, като все пак неговият противник успя да намери начин, за да си спечели подаването.

В следващия гейм на германеца обаче Рафа успя да пробие, като се възползва от четвъртата си точка за пробив. При 5:4 той бе принуден да отразява три възможности за връщане на пробива, но се справи.

Следващият му противник ще бъде също квалификант - Мартин Клижан. Той стигна до успех с 6:2, 3:0 над латвиеца Ернест Гулбис, който обаче се отказа заради контузия преди да е завършил мача.

Анди Мъри също се класира за 1/4-финалите след победа от 6:2, 6:2 над уругваеца Пабло Куевас, като шотландецът успя да спечели подаването на своя противник, на цели 5 пъти.

В спор за 1/2-финалите обаче Анди ще има много сериозен противник - Марин Чилич, който срази португалеца Жоао Соуса след 6:3, 6:3.