Румънката Симона Халеп постигна втора победа в Червената група на Шампионата на WТА в Сингапур с награден фонд 6,5 милиона долара.

Поставената под номер 4 Халеп разгроми водачката в схемата и защитаваща титлата си от последните два сезона Серина Уилямс (САЩ) с 6:0, 6:2 за 65 минути.

Това изравни най-тежката загуба в кариерата на 18-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем, която успя да вземе само два гейма в мач срещу Джанет Крюгер (Южна Африка) в Оклахома Сити през далечната 1998 година.

Халеп спечели първите осем гейма в мача, като в първия сет позволи на съперничката си да запише само девет точки. 33-годишната Уилямс прекъсна и серия от 16 поредни победи на шампионата на WТА, от който тя търси пета титла.

Тя все пак може да достигне до полуфиналите при успех над канадката Южени Бушар в четвъртък.

"Бих описала като срамно представянето ми в този мач. Да, много срамно. Гледала съм Халеп в много срещи, но тя никога не е играла толкова добре", коментира американката, която допусна 36 непредизвикани грешки, три пъти повече от румънката.

"Форхендът ми просто отсъстваше днес. Явно беше отишъл във ваканция прекалено рано. В същото време сервисът ми беше в най-добрия случай на нивото на момичета под 10 години", допълни Уилямс, която падна в два сета на Шампионата на WТА за първи път от 2002 година, когато беше победена от белгийката Ким Клайстерс.

"Това е най-голямата победа в кариерата ми. Много съм щастлива", заяви след срещата Халеп, цитирана от БТА.