Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс разби на пух и прах канадската чаровница Южени Бушар и постигна успех с 6:1, 6:1 за 59 минути.

Това стана в среща от червената група на Шампионата на WTA в Сингапур. Така американката си го изкара на своята далеч по-млада опонентка за вчерашната катастрофална загуба от Симона Халеп в която пък тя взе само два гейма.

Канадката от своя страна напусна силния турнир с три загуби и без спечелен сет, като демонстрира изключително слаба форма в представянето си, в последно време.

В началото на откриващия сет канадката спаси три точки за пробив и си взе подаването, но след това Серина не и даде нито един гейм и взе сет аванс и важно психологическо предимство.

С два пробива и преднина от 5:0 гейма американката съвсем обезкуражи младата канадка, но все пак Бушар взе гейм във втория сет, но това не промени факта, че загубата и бе доста тежка.

Мощната американка по всяка вероятност ще завърши годината като лидерка в световната ранглиста, след като в другата група Шарапова записа две загуби и така почти загуби шансове да продължи напред.