Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Базел, след като се разправи с 44-ия в световната ранглиста канадец Васек Поспишил с 6:2, 6:2.

Последният е известен най-вече с мощния си сервис, който обаче в този мач го изостави. Нашето момче пък показа много силна игра и заслужено се поздрави с успеха.

Димитров ще срещне на 1/4-финалите Роджър Федерер, който не допусна изненада срещу Денис Истомин, но загуби един сет.

Това е втора победа на Гришо над Поспишил, след като нашето момче победи канадеца в Токио преди две години.

Гришата и Фед Експрес пък са се срещали общо веднъж и то точно на турнира в Базел през миналата година, когато Маестрото елиминира нашето момче на 1/4-финалите след 6:3, 7:6(2).
 



Първият сет бе прекрасен за нашето момче.

Двамата си взеха по едно подаване, след което Гришата проби в третия гейм, за да поведе с 2:1 гейма в резултата.

Българинът достигна до точка за пробив, след което двамата направиха разиграване при което Поспишил не издържа и предаде подаването си.

Пробивът бе затвърден с леки трудности, а в петия гейм хасковлията имаше прекрасна възможност да достигне до още един пробив.

Той пропиля общо пет точки за пробив в него. Първата бе спасена от канадеца с хубав форхенд, а след това с мощен сервис успя да спаси и втората.

С опит да вкара къса топка пък Гришата опропасти чудесен шанс при третата си възможност и в крайна сметка тя срещна мрежата. След ас и пределна концентрация при разиграване канадецът спаси и останалите две точки за пробив и с кански мъки си взе подаването.

Васек обаче бе пробит още веднъж в седмия гейм и с този пробив Гришата стигна до аванс от 5:2.

След поредица от грешки на канадеца нашето момче без много да се напъва стигна до втори пробив, а след това без никакви трудности си взе своя гейм и така спечели сета.

Вторият сет започна прекрасно за Гришата и българинът проби в третия гейм.

Нашето момче стигна до два шанса да пробие канадеца, като първият бе неутрализиран, след като противникът на Димитров се оказа този път печеливш при мрежата. При второто разиграване обаче канадецът се пропука и първата ни ракета стигна до пробив.

Хасковлията безпроблемно си затвърди пробива, а в седмия гейм стигна до нов пробив с който поведе в резултата с 5:2, след като неговият противник прати форхенд в аут. След това си взе подаването и така спечели мача.