Григор Димитров ще играе срещу аржентинеца Леонардо Майер или уругваеца Пабло Куевас в мач от втория кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Париж.

Българинът, поставен под номер 9 в схемата, ще започне в първия кръг, но в третия може да срещне сърбина Новак Джокович.

Димитров е спечелил единствения си мач срещу Майер в турнири под егидата на АТП, като това се случи в три сета на откритото първенство на Великобритания през тази година.

27-годишният аржентинец има само една титла в своята кариера, като тя беше спечелена през тази година. Той е висок 188 сантиметра, а неговата силна ръка е дясната. Димитров и Куевас нямат сблъсъци помежду си до момента.

28-годишният уругваец има две титли в кариерата си, въпреки че е професионалист четири години повече от българина. Куевас е висок 180 сантиметра и също като Димитров разчита на силната си дясна ръка.

Благодарение на доброто си класиране в ранглистата на АТП, Григор Димитров започва от втория кръг и има осигурени 45 точки и 19.6 хиляди евро от общия награден фонд, възлизащ на 3.45 милиона.