Първата ракета на българския тенис Цветана Пиронкова започна със загуба Турнира на Шампионките, който се провежда в зала "Арена Армеец", в София.

Нашето момиче отстъпи с 3:6, 6:7(6) на словачката и световна номер 12 Доминика Цибулкова в мач, в който българката демонстрира добър тенис, но просто късметът и не и се усмихна.

Maчът между двете бе от Група "Средец". След срещата на Пиронкова започва другият мач от група "Средец" между Андреа Петкович и Карла Суарес Наваро. Третият двубой днес е от група "Сердика" и противопоставя Флавия Пенета и Ализе Корне.

В сета на откриването словачката поведе с 2:0 гейма след пробив в първия гейм.

Българката обаче се окопити и върна пробива, за да обърне резултата в гейма на 3:2 в своя полза.

С пробив в седмия гейм Цибулкова поведе с 4:3, а след това  го затвърди и увеличи аванса си на 5:3. В следващия гейм тя проби още веднъж подаването на нашето момиче и така спечели сета.

Вторият сет започна перфектно за Пиронкова. Тя проби за 1:0, но веднага след това Доминика върна пробива.

Българката обаче стигна до два нови пробива, за да поведе с 4:1 при геймовете, но Цибулова ги върна и изравни на 5:5, като в крайна сметка двете стигнаха до тайбрек.

Той бе доста инфарктен, след като словачката стигна до преднина от 6:1, но Цвети спаси цели пет мачбола и изравни на 6:6.

След това обаче при 7:6 в полза на нейната противничка българката се пречупи и след нов минипробив загуби мача.