Григор Димитров загуби в третия кръг на силния "Мастърс" от сериите АТP 1000 във френската столица Париж, след като отстъпи на Анди Мъри в два сета - 3:6, 3:6.

Това бе четвърта загуба за българина от британеца в общо шест мача между двамата.

Първият сет бе категоричен в полза на британеца.

Днес Гришо изигра може би последния си мач за сезона. Българинът няма да се класира за "Мастърса" в Лондон, но все пак може да замине за английската столица за резерва и да изиграе някой друг мач, ако някой от тези, които се класират за турнира, получи контузия.

Още обаче не е ясно какво ще бъде крайното решение на българина по този въпрос, но той отбеляза днес по-рано през деня в интервю, че не му харесва идеята да бъде в английската столица с надеждата някой да се контузи.

С този успех пък Мъри си подпечата участието в Лондон.

Играта на българина днес не бе на ниво, докато Мъри показа най-добрия си тенис. В следващия кръг той ще срещне Гаел Монфис или Новак Джокович.
 



Сетът на откриването започна равностойно, но нашето момче направи доста сериозни грешки в третия гейм и така Мъри стигна до важен пробив.

Гришо имаше два геймбола на свой сервис, след което обаче направи две елементарни непредизвикани грешки и в крайна сметка допусна пробив.

Двамата си взимаха подаванията след това, но Мъри достигна до втори пробив при 5:3. Той поведе с 15:40 при сервис на българина, но след лош бекхенд в мрежата пропусна първия сетбол. Димитров обаче направи двойна грешка и така сетът отиде в полза на британеца.

Вторият сет започна отлично за Анди и той стигна до аванс от 3:0 гейма след ранен пробив още във втория гейм.

С феноменален лоб от много неудобна позиция британецът стигна до 0:30 при подаването на българина, като Гришата доигра много слабо сервис гейма си и след груби грешки загуби подаването си.

Мъри затвърди безпроблемно пробива, за да стигне до аванс от три гейма, а след това двамата си взеха подаванията до края без пробиви и така Анди стигна до успеха.