Най-добрият български тенисист Григор Димитров заслужи убедително признанието за най-атрактивен удар на годината в класацията на TennisTV.com.

Още по темата

 

23-годишният Димитров заслужи първото място в анкетата на oфициалния сайт на АТP за излъчване на мачове на живо в интернет за изпълнение от двубоя срещу латвиеца Ернестс Гулбис в третия кръг на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс през март.

"Гласовете са преброени! Поздравления за Григор Димитров - когото вие избрахте за победител в класацията за най-атрактивен удар на 2014 година със 76 процента от гласовете", съобщи TennisTV.com на официалната си страница във Фейсбук.

Ударът зад гърба на Димитров в третия гейм на мача срещу Гулбис получи одобрението на 76,6 процента от гласувалите в двуседмичното допитване от 20 ноември насам.

На второ място с едва 6,8 процента е швейцарският маестро Роджър Федерер за прецизно воле от полуфинала в Монте Карло срещу Новак Джокович (Сърбия), а на трето място с 4,8 процента е класиран удар от форхенд на испанеца Рафаел Надал във финала в Маями срещу Джокович.