Спортист №1 на България за 2014 година Григор Димитров украси телефона си с герба на България. Първата ни ракета показа новата си придобивка в социалните мрежи - калъф за смартфон, на който е изобразен държавният ни символ.

"Благодаря на Golden Dreams, че изработиха за мен това произведение на изкуството. Всичко опира до детайлите," написа Григор в социалната мрежа.

В момента Димитров е в Лос Анджелис, подготвяйки се усилено за началото на новия сезон, който той ще открие на 4 януари с турнира в Бризбейн. Там преди две години достигна до своя първи финал на ниво АТР.

След като първо хасковлията пусна снимка как тренират заедно с приятелката си Мария Шарапова, той показа на феновете си и как разпуска, играейки голф.

Оказа се, че и в свободното си време Гришо обича да се занимава със спорт, макар и не най-натоварващия. От фотосите се вижда, че компания на голф игрището на Григор прави не кой да е, а светилото във физическата подготовка на тенисистите Ютака Накамура, който в последните месеци е част от щаба на Маша.

В навечерието на 2015 година легендарният Пийт Сампрас определи Димитров като един от основните тенисисти, които могат да нарушат доминацията на голямото трио - Федерер, Джокович и Надал.

"Мисля, че Григор е готов да направи следващата стъпка. Показва такива признаци. Той просто трябва да се научи как да печели, а таланта го притежава," коментира американецът.