Първата ракета на българския тенис Григор Димитров започна ударно участието си на Australian Open, след като в мач от първия кръг прегази германеца с ямайски корени Дъстин Браун, 90-и в световната ранглиста, след 6:2, 6:3, 6:2.

Нашето момче си свърши работата за час и 10 минути.

Българинът има да защитава 360 точки от достигането си на 1/4-финалите на турнира през миналата година.

Той обаче демонстрира отлична форма в мача срещу екзoтичния германец и не позволи на своя противник да стигне дори до точка за пробив по време на целия мач.

Освен това хасковският тенисист приключи срещата с 11 аса, 30 уинъра и само 6 непредизвикани грешки. Следващият съперник на българина ще бъде определен от мача между Максимо Гонзалес и Лукас Лачко.
 


 Хасковлията започна мощно първия сет и достигна до три шанса да пробие още във втория гейм. Нашето момче поведе с 15:40 след два големи подаръка от неговия противник и съответно достигна до първите си точки за пробив в мача.

Първоначално Браун ги спаси след добре пласирани сервиси, но българинът достигна до трети шанс да пробие и този път се възползва. След това без проблеми си взе подаването и затвърди пробива, за да поведе с 3:0 гейма.

При 5:2 в своя полза той стигна до още един пробив и така взе сет предимство в срещата. Григор достигна до 15:40 при сервис на противника, след като с прекрасен пасинг шот размина опонента си на мрежата, като в крайна сметка осъществи и втория пробив.

Вторият сет бе решен след един единствен пробив, който стана факт в осмия гейм, когато нашето момче имаше четири шанса пред себе си да пробие и се възползва от последния.

Григор поведе с 0:40, но някак си Браун успя да стигне до равенство и спаси първите три точки за пробив. При следващия шанс пред Димитров обаче българинът изчака тактично неговия опонент да сгреши и замисълът му се получи.

В следващия гейм пък си взе най-важното подаване в сета и в крайна сметка авансът му вече бе два сета.

Третият сет започна равностойно, но Гришата проби за 3:2, след като се възползва от колебливи начални удари на германеца и стигна до 15:40. Неговият противник се изнерви и след неуспешна атака в мрежата нашето момче проби.

Григор затвърди пробива, но стигна до още един за 5:2, след като проби на нула противника си. След това си взе подаването и така спечели срещата.