Цветана Пиронкова започна по страхотен начин участието си на Australian Open, след като в мач от първия кръг на турнира надделя с 6:4, 6:0 над намиращата се на 38-ото място в света британка Хедър Уотсън.

По този начин българката затвърди впечатленията, че се намира в страхотна форма от началото на сезона. Победата е още по-ценна за нашето момиче, тъй като нейната противничка също се намира в брилянтна форма и има само 1 загуба в последните си 7 мача, като дори игра финал в Хобърт. 

Това е и 10-ото юбилейно участие на пловдивчанката в турнира. Следващата противничка на българката ще бъде миналогодишната финалистка Доминика Цибулкова или Кирстен Флипкенс.

Ако тя преодолее и следващото препятствие ще се класира за рекордния, за нея, трети кръг на турнира. До момента Пиронкова никога не е стигала до него.



Първият сет започна перфектно за нашето момиче - пробив още в първия гейм. След непредизвикана грешка на британката българката достигна до шанс да пробие и тя го грабна. След това затвърди пробива.

В третия гейм след куп грешки Пиронкова достигна до три шанса да пробие британката при 0:40, но Уотсън някак си успя да си вземе подаването, а след това дори стигна до връщане на пробива след редица непредизвикани грешки на Пиронкова.

В петия гейм българката стигна отново до пробив аванс. След много мъка и три шанса да пробие, нашето момиче се възползва от третия и поведе с пробив, който веднага затвърди за 4:2.

Тя стигна до нов пробив за 5:2, но Уотсън веднага го върна. След това двете си взеха по едно подаване и в крайна сметка сетът отиде на сметката, на българката. 

Във втория сет всичко бе ясно - след уникална игра и три пробива нашето момиче изпрати с "геврек" своята противничка и се класира за втория кръг на турнира.