Винъс Уилямс се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис. Поставената под номер 18 американка надигра в три сета - 6:3, 2:6, 6:1, полякинята Агниешка Радванска.

34-годишната Винъс демонстрира отлична игра от основната линия срещу една от най-добрите тенисистки в света през последните няколко години.

В изключително дългия седми гейм на първата част, продължил 15 минути, по-голямата от сестрите Уилямс постигна пробив в началния удар на шестата в схемата Радванска.

Това помогна на представителката на САЩ да поведе в резултата, но във втората част полякинята лесно навакса изоставането си срещу седемкратната шампионка от турнири от Големия шлем.

Страдащата от заболяване и липса на енергия Уилямс позволи на Агниешка Радванска да вземе само един гейм в решителния трети сет, класирайки се за четвъртфинал в турнир от Големия шлем за първи път след 2010 година.

В следващия кръг Винъс Уилямс ще играе срещу своята сънародничка Мадисън Кийс. При победа срещу Кийс, Винъс може да се изправи срещу по-малката си сестра Серина Уилямс на полуфиналите в Мелбърн.