Рафаел Надал напусна състезанието в Маями едва в 3-ия кръг, когато беше отстранен от сънародника си Фернандо Вердаско. 31-годишният Вердаско записа втора поредна победа срещу далеч по-успешния си сънародник, след като днес го елиминира с 6:4, 2:6, 6:3.

34-ият в света Вердаско имаше проблеми в началото на мача, но в 8-ия гейм на първия сет реализира пробив, подпомогнат и от двойна грешка на 14-кратния победител в Големия шлем.

Но във втория Надал показа някои от най-добрите си умения и успя да пробие два пъти сервиса на противника си, за да изстреля мача в третия сет.

Но там нещата се изясниха при пробива на Вердаско за 3:1, което означаваше край за Надал. Той никога не е печелил този турнир при 11 опита.

"Играх с прекалено много нерви във важните моменти. Не бях спокоен, което трябва да преодолея. Старая се да контролирам емоциите си и смятам, че го правя в 90 процента от срещите си, но днес не беше така", каза Надал след края на срещата.

17-ият в схемата Гаел Монфис отстрани сънародника си Жо-Вилфрид Цонга (Франция) с 6:4, 7:6 (4). Живеещият във Флорида 15-и в схемата Кевин Андерсън (Южна Африка) спря Леонардо Майер (Аржентина) с 6:4, 6:4.

Томаш Бердих (Чехия) също отива в следващия 4-и кръг с трудна победа над австралиеца Бърнард Томич с 6:7 (4), 7:6 (3), 6:1. Хуан Монако (Аржентина) пък се справи с Гийермо Гарсия Лопес (Испания) със 7:5, 6:4.