Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров отпадна безславно от турнира в Маями, след като бе победен от представителя на домакините Джон Иснър след 7:6 (2), 6:2. 

Силносервиращият американец, който в момента се намира на 24-ото място в световната ранглиста, показа, че се намира в по-добра форма от хасковлията и в крайна сметка се добра до крайния успех.

В първия сет нямаше пробиви и всичко се реши след тайбрек в който нашето момче допусна два минипробива един след друг и така неговият противник поведе с 5:2 точки, а след това си взе и двата сервиса, за да спечели частта.

Загубата на първия сет сериозно разколеба българина, който допусна пробиви в третия и седмия гейм на втория сет, и така в крайна сметка загуби мача.

Това бе първи сблъсък между двамата, а след победата си 208-сантиметровият американец ще се изправи срещу друг силносервиращ противник - Милош Раонич от Канада.

Гришата пък за пореден път показа, че изобщо не се намира в добра форма, макар че в миналия кръг постигна убедителна победа над канадеца Васек Поспишил.