Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович продължава да пише история! Джокера триумфира на "Мастърса" в Монте Карло, след като надви на финала чеха Томаш Бердих след 7:5, 4:6, 6:3.

По този начин той стана първият тенисист в историята, който печели първите три "Мастърс" турнира за годината. Това е поредният рекорд за сърбина, който през април стана и първият тенисист, който печели последователно турнирите в Индиън Уелс и Маями в един сезон.

С успеха си Джоко си осигури 628 100 евро от наградния фонд на турнира и 1000 точки за световната ранглиста, докато Бердих заработи 600 точки за ранглистата и половината от парите, които ще вземе сърбина.

Успехът на Джокера бе 19-и в мачовете срещу чеха, които са 21 на брой.

Това е общо 23-а титла от "Мастърс 1000" сериите за сърбина.

Първият сет започна колебливо за Джоко, който допусна ранен пробив, а след това Бердих успя да го затвърди и така поведе с 2:0 при геймовете.

Сърбинът обаче навакса изоставането си в шестия гейм и изравни за 3:3, а след това достигна до пробив аванс и проби за 5:3. Доста изненадващо Бердих върна веднага пробива, но Ноле достигна до още един такъв и спечели първия сет със 7:5.

Втората част започна равностойно, но при 3:2 за Джокович мачът бе прекъснат заради дъжд, като паузата продължи повече от един час. 

След подновяването на играта Бердих се окопити и стигна до пробив в седмия гейм, като не позволи на неговия противник да го върне и така изравни сетовете.

В третия сет Джоко стигна до четири поредни гейма, два от които след пробиви, и поведе с 4:0, а силите на неговия противник стигнаха само за връщане на един от пробивите.