Григор Димитров отпадна на полуфиналите в турнира в Истанбул на клей от сериите АТР 500 с награден фонд, след като за губи с 0:2 (2:6, 4:6) сета от световния №23 Пабло Куевас.

Уругваецът, който е много силен на тази настилка и има общо 3 титли на нея, като последната е от тази година в Сао Пауло, спечели заслужено, докато в играта на хасковлията не се получаваше нищо.

Първият сет бе кошмарен във всяко едно отношение за българина, след като той инкасира два пробива в първия и третия гейм и така изоставаше с 0-3 гейма малко след старта на мача.

При първия гейм Гришата отрази първата точка за пробив, но след това Куевас стигна до нова след грешка на ракетата, на българина, а след нова грешка на хасковлията пробивът стана факт.

В третия гейм Димитров грешеше почти всяка топка и на практика сам даде шанс на противника му да го пробие отново, а Куевас се възползва и с прекрасен уинър от бекхенд взе своето.

Все пак хасковлията се събуди и върна пробива в четвъртия гейм. Той поведе с 0:30 при подаването на противника, а след това стигна до два шанса за връщане на пробива. Първият шанс бе спасен от уруса, но след това с феноменален лоб от труден ъгъл Гришата взе гейма.

Мъките на негов сервис обаче продължиха и той бе пробит за трети пореден път от началото на мача. Куевас стигна до три шанса да пробие и успя да реализира втория, след като удар на Гришо излезе на метри в аут.

Димитров обаче намали пасива си от пробиви на само един, след като проби в шестия гейм, след като се възползва от няколко грешки на съперника си.

В осмия гейм, който бе и решителен за изхода на сета, Григор имаше два шанса за пробив, но ги пропиля след грешки от бекхенд, а Куевас в крайна сметка си взе подаването и самия сет.

Вторият сет започна равностойно, като сервиращите си взимаха лесно подаванията, но в петия гейм Григор бе пробит, при това на нула.

С невероятен удар от бекхенд Куевас дръпна с 0:30 на нашето момче, а след това Григор направи две грешки и така пробивът отиде на сметката на уругваеца.

До края на мача двамата взимаха подаванията си и логично южноамериканецът спечели.