Първата ракета на българския тенис Григор Димитров започна успешно участието си на силния "Мастърс" в испанската столица Мадрид, след като в първия кръг надделя над американеца Доналд Йънг след 6:4, 3:0, след отказване на янкито. Противникът на хасковлията изпитваше физически проблеми и реши да сложи край на участието си в мача по средата на втория сет.

Противникът на българина е 51-и в световната ранглиста, но напоследък не се намира в особено добра форма и това бе четвъртото му поражение насам в последните пет срещи.

С успеха си нашето момче си осигури 27,460 евро от наградния фонд на турнира и 45 точки за световната ранглиста, а в опит за трета поредна година да достигне до 1/8-финалите на турнира ще се изправи срещу Фабио Фонини, който надделя без проблеми над колумбиеца Сантяго Хиралдо.

Мачът започна много равностойно и в първия сет двамата си взимаха първите подавания, като в шестия гейм на Григор му се наложи да спасява три точки за пробив, но още в следващия гейм нещата се обърнаха в негова полза.

Нашето момче стигна до общо три шанса да пробие подаването на противника си и се възползва от третия си шанс, като по този начин поведе с 4:3 в резултата.

До края двамата си взимаха подаванията и българинът си осигури успеха в сета.

Вторият сет започна прекрасно за нашето момче и за много кратък период от време Димитров стигна до аванс от 3:0 гейма след два пробива - в първия и третия гейм.

Забеляза се, че противникът на Гришата изпитва физически затруднения и в крайна сметка той реши да се откаже.