Първата ракета на българския тенис Григор Димитров успя да премине и втория кръг на силния турнир от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид.

Той победи италианеца Фабио Фонини, който е 31-и в световната ранглиста, след 3:6, 6:2. 7:5.

След тази победа хасковлията вече има общо 3 успеха и 1 загуба в съперничеството срещу италианеца, а мачът между двамата се игра на корт "Аранча Санчес Викарио".

Благодарение на успеха Григор си осигури чек за 52,090 евро и така защити спечелените 90 точки от миналия сезон.

На 1/8-финалите ще се изправи срещу швейцареца Стан Вавринка, който надделя над португалеца Жоао Соуса.

Швейцарецът има да си връща на българина за тежката загуба в Монте Карло.


Срещата започна доста оспорвано и във втория гейм Фонини стигна до цели три шанса да пробие противника си.

С фантастичен мощен форхенд той достигна до 15-40. Нашето момче отрази първата точка за пробив с форхенд по правата, а след това ретурът на италианеца излезе в аут и така двете точки за пробив бяха спасени.

Последва обаче и трета точка за пробив, за Фонини, която този път бе реализирана от италианския тенисист.

В шестия гейм Григор бе принуден да спасява две точки за пробив, като италианецът прати топката в мрежата при първия си брейкбол, а при втория изпрати ретура си в аут.

До края двамата все пак си взимаха подаванията и така италианският тенисист стигна до сета.

Вторият сет започна отлично за българина и той достигна до два шанса да пробие още във втория гейм, но с хубав сервис на италианеца и грешка на хасковлията шансовете бяха опропастени.

В следващия гейм нашето момче бе принудено да спаси цели пет точки за пробив, но успя да се справи, а след това стигна и до пробив за 3:1.

Той стигна до 0:40 при сервис на Фонини, а след това италианецът прати топката в аут, за да бъде реализиран пробива.

Нашето момче стигна и до втори пробив, като го направи за 6:2, след като волето на италианеца попадна в мрежата.

Третият сет започна отлично за българина и той трябваше да спасява точка за пробив в първия гейм, но все пак достигна до шанс за пробив още във втория гейм.

Той достигна до пробива след топка в аут на италианския тенисист.

С безпроблемен гейм на нула българинът увеличи аванса си на 3:0 гейма.

Мъките за Гришата в този сет обаче започнаха и Фонини върна пробива в петия гейм, но моментално след това бълганът поведе с нов пробив за 4:2. Фонини обаче го проби на нула след кошмарен сервис гейм на нашето момче.

Двамата си взимаха подаванията след това, но при 6:5 след непредизвикана грешка на Фонини нашето момче достигна до 15:40 и два мачбола. След прецизни удари при разиграване италианецът спаси първия, а след това изкара удар от форхенд в аут и така победата отиде при нашето момче.