Най-добрият български тенисист Григор Димитров е безкрайно разочарован, след като за втора поредна година не успя да преодолее нито един съперник на „Ролан Гарос“.

Още по темата

 

Световният №11 вчера беше елиминиран след загуба от американеца Джак Сок с 6:7(7), 2:6, 3:6.

„Имаше много точки, които можех да спечеля в мача, но не успях. Много възможности за пробив, които не използвах. Не използвах момента, за да взема сета. За съжаление отново разочарование в Париж, но гледам напред“.

„Започнах от втория кръг, но предпочитам по-рано да стартирам турнирите. Понякога е тежко да чакаш 1-2 дни. Всичко това обаче е част от играта. Не мога да си позволя такива мисли, особено когато съм на турнир от Големия шлем. Денят беше голямо разочарование за мен – отново. Втора поредна година някак не мога да събера себе си и да изиграя един добър мач“, каза Димитров пред БНТ.

Той призна, че обмисля промени в щаба си, но сега не е точния момент да прави промени. „В момента няма как да мисля за това. Не сме говорили с отбора дали искаме да дойде нов човек. Със сигурност обмисляме някои от тези неща, но ако това се случи, ще е по-късно през годината“, каза още Григор.

Той не пропусна да коментира и турнирите на трева в „Куинс Клъб“ и на „Уимбълдън“. През миналата година той спечели първата надпревара, а на тази от Големия шлем стигна до полуфинал, където беше елиминиран от световния №1 Новак Джокович.

„Много са далеч. След такъв мач е трудно да мисля за сезона на трева. Винаги съм позитивен, когато стъпя на трева и ми е приятно да играя на тази настилка. Може би няколко дни трябва да си почина, да не мисля за тенис и да се освободя, за да мога да започна свеж“, завърши Гришо.