Първата ракета на българския тенис Цветана Пиронкова за пръв път в своята кариера се класира за 3-ия кръг на "Ролан Гарос".

Пловдивчанката направи това чак при десетото си участие в турнира.

Нашенката, която в момента е единствният български представител на престижния турнир от "Големия шлем", успя да се справи с чехкинята Дениса Алертова, която е 88-а в световната ранглиста, след 6:3, 7:6(2).

Първият сервис на Цвети бе просто неудържим днес и тя впечатли със 100-процентова успеваемост при него в първия сет - 14 от 14 точки.

Сетът на откриването бе решен след един единствен пробив в шестия гейм, като Пиронкова се възползва от много колебливо представяне на чехкинята при подаването и, и я проби на нула.

В осмия гейм Пиронкова пропиля шанс да спечели сета по-убедително и да стигне до втори пробив, но не се възползва от него. Все пак след това обаче си взе подаването и спечели сета.

Вторият сет започна обаче колебливо за нашето момиче, което допусна ранен пробив и пасив от 0:2 гейма, но веднага върна пробива.

Алертова обаче не се отказа и дръпна пак с пробив аванс и този път го затвърди за 4:1 гейма, но Пиронкова отново върна пробива, като го направи в седмия гейм, а до края двете си взимаха подаванията.

В крайна сметка се стигна до тайбрек в който българата отвя противничката си след 7:2 точки.

Следващият мач на българката е срещу Хедър Уотсън или Слоън Стивънс.