Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на "Ролан Гарос", след като отстъпи на американката Слоън Стивънс с 4:6, 1:6.

22-годишната Слоън, която е 40-а в световната ранглиста, бе абсолютна фаворитка преди мача и успехът и не е изненадващ. 

Мачът продължи 1 час и 17 минути, а първият сет започна с аванс от 2:0 гейма за американката след пробив още в първия гейм.

Пиронкова съумя да върне пробива в четвъртия гейм и да изравни резултата за 2:2 при геймовете, но американката веднага стигна до нов пробив в петия гейм и след това го затвърди, за да дръпне с 4:2.

Цвети обаче не се отказа и върна отново пробива, за да изравни резултата на 4:4, но в деветия гейм американката я проби на нула и така стигна до преднина от 5:4.

В следващия гейм Пиронкова пропиля две точки за връщане на пробива, като в крайна сметка Стивънс си взе гейма и сета.

Вторият сет обаче бе катастрофален за пловдивчанката, която инкасира пет поредни гейма с които нейната противнича поведе с 5:0 след цели три пробива.

В шестия гейм Цвети върна един от пробивите и така взе почетен гейм, но веднага след това отново бе пробита и така противничката и спечели мача. 

След отпадането си обаче Цвети може да бъде доволна заради рекордно класиране напред в турнира, а не може да не се отбележи, че българката имаше и проблем с травма в бедрото.

Българката си тръгва от турнира с 85 хиляди евро и 130 точки за световната ранглиста, които ще успеят да и затвърдят позицията в топ 50. 

Не може да не се отбележи, че и тримата ни български представители на турнира отпаднаха от американци.