Анди Мъри се класира за третия си полуфинал на „Ролан Гарос“, след като се справи с Давид Ферер с 3-1 сета – 7-6 (7-4), 6-2, 5-7, 6-1. 

Така шотландеца остави надпреварата без испанско участие и ще срещне палача на Рафаел Надал – Новак Джокович в битка за влизане във финала. 

28-годишният Мъри пропусна мачбол в края на третия сет и Ферер успя да спечели тази част, но още в началото на четвъртия стана ясно, че до обрат няма да се стигне. 

Два страхотни минаващи удара на Анди от бекхенд му помогнаха да вземе предимство. Той набързо поведе с 3-0, а след това спечели още 2 гейма и се справи със съпротивата на противника си след 3 часа и 16 минути битка на корта. 

„Беше трудно, след като загубих третия сет и то след като имах шанс да затворя мача. Успях да остана спокоен и това ми помогна. Сега ми предстои много трудна битка с Новак и трябва да съм на много високо ниво, за да имам шанс“ коментира победителят. 

В двубоя имаше общо 13 пробива, което може да бъде обяснено в сблъсъка на двама играчи, които притежават страхотни ретури. Мъри обаче се оказа по-стабилен и сега ще опита да се справи и с лидера в света Новак Джокович.