Григор Димитров успя да премине без проблеми първия кръг на "Уимбълдън", след като надви аржентинеца Федерико Делбонис, който е 73-и в световната ранглиста.

Нашето момче постигна успех в три сета - 6:3, 6:0, 6:4.

Мачът между двамата продължи 1 час и 32 минути, а нашето момче проби общо пет пъти подаването на своя противник за целия мач.

Освен това Гришата даде за цялата среща две точки за пробив на опонента си, но успя да ги спаси и така не допусна да бъде пробит нито веднъж.

Задачата на тазгодишното издание на турнира ще е много трудна за българина, тъй като той достигна до 1/2-финал през миналата година и има да защитава доста точки.

Във втория кръг нашето момче ще се изправи срещу американеца Стийв Джонсън.

Първият сет започна равностойно, но нашето момче достигна до ключов пробив в осмия гейм, след като реализира третия си шанс да пробие във въпросния гейм, и така поведе с 5:3.

Делбонис извади топката в аут и така подари гейма на българина, а във втория сет предимството бе изцяло в полза на нашето момче и Димитров направи серия от 6 поредни гейма, 3 от които след пробив.

Той проби на 15 още в първия гейм, а след това му се наложи да спасява две точки за пробив при своето подаване, но го направи и си взе гейма за 2:0.

Третият гейм бе доста оспорван и Гришата проби при четвъртия си опит, а това на практика отказа Делбонис да се бори в сета и аржентинецът допусна още един пробив, след като Димитров завърши петия гейм от сета с удивителен форхенд-уинър зад основната линия. 

След това си взе подаването и на практика удвои аванса в сетовете.

В третия сет нашето момче достигна до пробив за 5:4, а след това си взе гейма и така спечели и самата среща.