Испанецът Рафаел Надал отпадна изненадващо още във втория кръг от мъжката схема на откритото първенство по тенис на Великобритания, след като отстъпи с 5:7, 6:3, 4:6, 4:6 на поставения под номер 102 в ранглистата на АТП германец Дъстин Браун.

Публиката в Лондон не само не видя агресивната игра при сервис на Надал, но всъщност стана свидетел на една от най-слабите продукции в кариерата на големия испански тенисист. 2-кратният шампион на турнира за Големия шлем във Великобритания загуби във втория кръг през 2012 година, в първия през 2013 и в четвъртия през 2014. Но нито един от неговите съперници в тези три издания на турнира не беше поставен под място номер 100 в световната ранглиста за мъже.

Всъщност, това беше и първият път, в който Надал отстъпва на квалификант в мач от турнирите за Големия шлем.
Преди надпреварата във Великобритания, Браун беше печелил две последователни победи на турнири под шапката на АТП само през тази година. Той достигна до полуфинал в Доха. Победата над Надал обаче може би не е шокирала германеца, който има само успехи в двете си срещи с испанеца.

Браун беше агресивен на корта и това му помогна да надвие Надал за 2 часа и 34 минути. Германецът спечели 71 точки от 99 сервиса в противниковото поле, а освен това изуми зрителите на Централния корт със своите волета. В следващия си мач той ще играе срещу сръбския тенисист Виктор Троицки.

Крахът за Испания стана пълен с отпадането за Надал, след като минути по-рано 15-ият в схемата Фелисиано Лопес загуби с 5:7, 6:3, 3:6, 2:6, 4:6 срещу грузинеца Николоз Басилашвили.