Най-добрият български тенисист Григор Димитров се е разделил с треньора си Роджър Рашид броени дни след разочароващата си загуба в третия кръг на турнира "Уимбълдън", която го елиминира от по-нататъшно участие в най-престижния турнир в света, предаде Ройтерс.

Българинът, който е 11-и в световната ранглиста при мъжете, е потвърдил решението си в Туитър. "След като дълго мислих, реших да прекратя работните си отношения с Роджър", писа Димитров. "Ние постигнахме много неща заедно и аз му желая всичко най-добро по-нататък," отбелязва Гришо.

Отдавна смятан за бъдещ шампион в турнирите от Големия шлем, Димитров започна работа с австралиеца Рашид през 2013 г. и стигна до полуфинал на "Уимбълдън" миналата година, пробивайки си място в първата десятка на най-добрите тенисисти в света. Той обаче се провали тази година, след като отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Франция, а сега бе победен и от французина Ришар Гаске, без да спечели сет, на "Уимбълдън", отбелязва Ройтерс.

Димитров не пише нищо за това с какъв треньор смята да работи занапред. На "Уимбълдън" той сам изрази недоволство от формата, в която се намира, и загатна, че предстоят промени. "На 24 г. съм, вече не се смятам за млад", каза той след загубата от Гаске и добави, че още при успешната минала година, когато е влязъл в желания от него ритъм, е знаел, че ще бъде много трудно да го поддържа.