Допреди седмица светът завиждаше на Григор Димитров. С основание - делеше едно легло с една от най-красивите дами в спорта, а и от най-богатите! Мария Шарапова е заработила близо 36 млн. долара само от наградни фондове. Два пъти по-малко от Серена Уилямс, но почти двойно от последната направила Голям шлем Щефи Граф. Почти три години Гришо разбиваше мъжките сърца, знаещи, че Маша е заета. А сега?

Първата любов в живота на Шарапова е Адам Лавин, вокалист и китарист в групата „Маруун 5“. Двамата се срещат за кратко през 2005 година, като връзката им завършва със заядливи думи. В интервю американецът казва, че руската красавица не струва в леглото. Дали е така? Едва ли има мъж, който не би опитал.

Шарапова очевидно си пада по хора със сходен живот. Така освен с Димитров другата й тенис любов е американският тенисист Анди Родик. Двамата прекарват заедно повече от година. Следващият кавалер отново е от шоубизнеса - филмовият продуцент Чарлс Дънкън Еберсол. Рускинята преживява трудно раздялата и цяла година след това няма официално гадже.

Концерт на групата „Ю Ту“ в Лос Анджелис възбужда нова спортна авантюра в Шараповото сърце. Този път избраникът е словенският баскетболист Саша Вуячевич. Тогава нещата стават наистина сериозни. През 2010 година двамата се сгодяват, а любовта им не застива до май 2012 година. Чак тогава идва времето и на Гришо. В началото на връзката им Димитров не вървеше добре на корта, а в родното Хасково зовяха: „Остави Маша, вземи наша!“ Когато звездите афишираха любовта си, българинът направи най-силната си година - 2014-а, но сега изпадна в сатурнова дупка. И край с авантюрата.

Кой ще е следващият? Шарапова е жена, която обича да е под светлините на рампата. Още от 7-годишна живее в Щатите, след като е родена в Сочи на 19 април 1987-а. Има имения в Брейдънтън (Флорида) и Манхатън (Калифорния). От 2005 до 2011 година неизменно Маша е сред 100-те най-големи знаменитости на списание „Форбс“. През 2006-а същото издание определи Шарапова като най-добре платената спортистка - над 18 милиона долара приходи за 12 месеца. По случай Свети Валентин същата година списание „Спортс Илюстрейтид“ излезе с шест спиращи дъха страници, пълни със снимки на облечената само по бански Маша. А през 2010-а американският концерн за спортни артикули „Найк“ направи цяла колекция с името „Мария Шарапова“. Три години по-късно красавицата стигна до идея дори да смени името си на Шугърпова преди Откритото първенство на САЩ. Причината бе реклама на сладкиши („шугър“ на английски означава захар - б.а.). Дори в Щатите говореха, че е подала молба до съда във Флорида, но е била отхвърлена.

Колкото е сладка и изящна, Шарапова е и изключителен спортист. Тя е първата рускиня, която направи Голям шлем - спечели четирите супертурнира, въпреки че не в една година. Има 35 титли от веригата WTA, а за 21 седмици бе №1 в света. За нейно съжаление се състезава в ерата на Серена Уилямс, която доминира почти тотално. Но по неофициална информация най-голямата победа на Маша е сърцето на Григор Димитров. Дали нашето момче преди това наистина е било с американската машина за победи, само то може да потвърди. Но омразата между Маша и Серена е всеизвестна, поводът - също.

Днес Шарапова е свободна жена с 36 милиона долара само от награден фонд и поне още толкова от рекламни договори. Остава да разберем кой е следващият кавалер на сърцето й.

Спечели първо „Уимбълдън“

Първият турнир от Големия шлем, който Мария Шарапова спечели, бе „Уимбълдън“ през 2004 година. Само на 17 години Маша отвя Серена Уилямс с 6:1, 6:4 и за първи път влезе сред десетте най-добри в света. Втората й титла дойде през 2006-а на Ю Ес Оупън. Тогава съперничка на финала бе Жюстин Енен - 6:4, 6:4. Минаха още две години, докато Шарапова спечели и Откритото първенство на Австралия. В дуела на красавиците срещу Ана Иванович тя се наложи със 7:5, 6:3.

В огърлицата от титли от Големия шлем влезе и „Ролан Гарос“ през 2012 година - победа срещу Сара Ерани с 6:3, 6:2. В Париж Маша триумфира и през 2014-а, когато е и най-трудният от петте трофея - 6:4, 5:7, 6:4 срещу Симона Халеп. Освен титлите Шарапова има още пет загубени финала в турнири от Големия шлем, три от тях са срещу Серена.

Тя е най-големият боец

Преживяхме страхотни моменти с Мария, но пътищата ни се разделиха. Пожелавам й много щастие в живота и тениса. Знам, че всички я мислят за недостъпна и затворена, но бях убеден, че има нещо отвъд това, което се вижда. Аз не я виждам по начина, по който всеки друг го прави. Мария е най-големият боец, когото съм виждал. Въпреки че имаме самостоятелни кариери, тренираме отделно, подкрепата един към друг е огромна.
Григор Димитров

Много е скучна

Тя започва всяко интервю с „Толкова съм щастлива“ и „Такава късметлийка съм“. Толкова е скучно. Скоро няма да я канят на готините партита. А след като иска да бъде с мъж с черно сърце, да продължава!
Серена Уилямс, световната №1

Невероятно е отдадена

Мария е талантлива и невероятно отдадена. Тя покори върхове, докоснати само от най-големите в тениса.
Владимир Путин, президент на Русия

Иска само да е №1
Мария е искала само едно - да е №1 в света. Мисленето й е шампионско. Видях го още, когато беше на 17 години. Още тогава разбрах, че тя ще стане една от най-великите в историята на тениса.
Линдзи Дейвънпорт, бивша №1 в света

Професионализмът й се отрази на Григор
Професионализмът и дисциплината, които Шарапова притежава, се отразиха върху Григор Димитров. Дава му съвети, с които става все по-добър.
Крис Евърт, носителка на 18 титли от Големия шлем