Българският тенисист Григор Димитров ще играе срещу квалификант в първия кръг на откритото първенство по тенис на САЩ, докато Сесил Каратанчева стартира срещу швейцарката Белинда Бенчин, а Цветана Пиронкова ще се изправи срещу германката Мона Бертел.

Най-сериозното име в квалификациите несъмнено носи французинът Пол-Анри Матийо, който стартира квалификациите срещу германеца Тобиас Камке. Матийо е поставен под номер 1 и ще има поне два мача преди евентуално да се изправи срещу българина. Под номер 2 в схемата на квалификациите е поставен германецът Александър Зверьов.

Каквото и да се случи в първия кръг, Димитров има гарантирани 39.5 хиляди долара и 10 точки за световната ранглиста. Ако победи срещу неизвестния все още квалификант, българинът ще срещне победителя от мача между Йен-сун Лю от Тайван и Миахил Кукушкин от Казахстан. Иначе в третия кръг Димитров най-вероятно ще се изправи срещу настоящия шампион Марин Чилич от Хърватия.

Каратанчева и Пиронкова също имат гарантирани по 39.5 хиляди долара и 10 точки за първия кръг. И докато Каратанчева и Бенчич играят за първи път помежду си, то Пиронкова вече е губила от Бартел. Това се случи през 2013 година на твърдия корт в Хобарт, Австралия.