Първата ракета на българския тенис Григор Димитров стана за смях и отпадна във втория кръг на US Open.

Той бе изхвърлен от играещия за Казахстан руснак Михаил Кукушкин, който стигна до успеха след 6:3, 7:6(2), 2:6, 4:6, 6:4.

Противникът на нашето момче се намира на 56-ото място в световната ранглиста. 

Кукушкин игра доста стабилно на моменти, но Григор изобщо не приличаше на себе си през по-голяма част от мача.

Срещата продължи 3 часа и 42 минути.

В следващия кръг Кукушкин ще се изправи срещу настоящия шампион Марин Чилич.


Първият сет започна доста инфарктно и още при първото си подаване Гришата трябваше да спасява два шанса за пробив, а след това проби подаването на руснака. Българинът реализира мощен форхенд по правата, а след това неговият противник направи двойна грешка, за да може резултатът да стане 2:0 гейма в полза на хасковлията.

Вместо да затвърди пробива веднага Григор пропиля този отличен шанс и бе пробит в третия гейм, след като в ключов момент пропусна да вкара форхенд в полето на oпонента си.

В седмия гейм Кукушкин достигна и до пробив аванс, след като отново нашето момче направи неточен удар от форхенд и това даде шанс на неговия противник.

В деветия гейм руснакът проби на нула и така спечели убедително първия сет.

Вторият сет започна отлично за Гришата и българинът проби още в първия гейм от него. Той първоначално пропиля два шанса да пробие, но при третия му шанс ретурът му се отклони в мрежата и така пробивът стана факт.

Руснакът върна пробива в шестия гейм, след като нашето момче направи пропуски с форхенд и бекхенд, а до края на сета двамата си взимаха подаванията.

В тайбрека Кукушкин достигна до минипробив за 2:1 точки, а след това достигна и до втори такъв, за да поведе с 5:2 точки. До края без проблем си взе двете точки. 

Третият сет започна прекрасно за Гришата и той достигна до 3:0 гейма след пробив във втория гейм от сета, но неговият противник върна пробива в петия гейм и намали на 2:3.

Пробивът бе върнат след непредизвикана грешка от ракетата на българина, но хасковлията не се предаде и проби веднага отново, а след това с кански мъки си взе подаването, след като спаси три точки за пробив, и поведе с 5:2.

Последва още един пробив в полза на Димитров и в крайна сметка намали пасива си на сет. 

В четвъртия сет двамата сервираха доста добре, но Гришата достигна до два шанса да пробие при 5:4 в своя полза, които бяха с цената на сетболи. Той се възползва от втория и прати мача в пети сет.

В петия сет Кукушкин достигна до пробив в петия гейм, който успя да задържи до края и така спечели срещата.