Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс (САЩ) продължи похода си към четвърта титла за годината от Големия шлем, след като се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Шесткратната шампионка и защитаваща титлата си от последните три сезона Уилямс имаше доста трудности, но все пак преодоля съпротивата на сънародничката си Бетани Матек-Сандс с 3:6, 7:5, 6:0, за да запише 51-ата си победа в 53 мача през сезона.

Серина се стреми да се присъедини към елитната компания на Морийн Конъли (1953), Маргарет Корт (1970) и Щефи Граф (1988), които единствени са пeчелили и четирите турнири от Големия шлем в рамките на един сезон.

В четвъртия кръг тя ще срещне друга американка Медисън Кийс, която елиминира номер 15 Агниешка Радванска (Полша) с 6:3, 6:2.

Шампионката от 2000 и 2001 година Винъс Уилямс също продължава напред и на четвъртфиналите може да се изправи срещу сестра си Серина.

35-годишната Винъс надделя над една от изгряващите млади звезди Белинда Бенчич от Швейцария с 6:3, 6:4.

Уилямс, който игра за първи път на "Фланишг Медоус" през 1997 година, в която Бенчич е родена, спечели 83 процента от точките при вкаран първи сервис и пласира общо 31 печеливши удари, 15 от които от форхенд.

Тийнейджърката Бенчич беше считана за една от скритите фаворитки, след като победи Серина Уилямс по пътя си към титлата в Торонто през миналия месец, а със силните си игри напоследък се изкачи на 12-о място в света. 

В четвъртия кръг Винъс ще играе срещу дебютиращата в основната схема квалификантка Анет Контравейт (Естония), който се справи с Медисън Бренгъл (САЩ) с 6:2, 3:6, 6:0.