Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира твърди кортове в Куала Лумпур с награден фонд 1,04 милиона долара.

Поставеният под номер 4 Димитров елиминира шампиона от надпреварата през 2013 година Жоао Соуса (Португалия) с 2:6, 6:3, 6:4 след 2:07 часа игра.

Така 24-годишният хасковлия взе реванш за загубата си от Соуса в пет сета в първия кръг на на Откритото първенство на САЩ преди две години.

Португалецът, който през миналата седмица достигна до финала на турнира в Санкт Петербург, започна силно и след серия от пет поредни гейма взе първия сет. Димитров пък имаше проблеми със сервиса, като успя да вкара само 40 процента от първото си подаване, което оказа влияние. 

Във втората част българинът стабилизира началния удар и след пробив в шестия гейм взе преднина, която запази и изравни резултата.

В решаващия трети сет хасковлията успя да навакса изоставане от 2:4 и със поредица от четири гейма затвори мача при първата си възможност с успешна атака на мрежата. С успеха Димитров си осигури 27725 долара и 45 точки за световната ранглиста, в която заема 19-ото място.

На четвъртфиналите той ще срещне Бенямин Бекер от Германия. 34-годишният Бекер е 74-и в класацията на АТП в момента, но е достигал до 35-ото място.

Германецът има една титла в кариерата си през 2009 година на трева в Хертогенбош и е заработил малко над 3,9 милиона долара от наградни фондове като професионалист. вамата не са играли помежду си.