Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за втория кръг на Australian Open, побеждавайки италианеца Паоло Лоренци с 6:3, 7:6 (8), 6:3. 

Хасковлията направи фалстарт, допускайки пробив още в първия гейм на двубоя, но още в следващата партия изравни резултата. Двамата състезатели си взимаха подаванията до осмия гейм, в който Гришата проби, след което спечели първия сет на собствен сервис.

Далеч по-интригуващ беше втория сет, в който Лоренци имаше ранна възможност за пробив, нро Димитров се измъкна и изравни. Веднага след това българинът имаше две точки за пробив, но ги профука. 

Стигна се до тайбрек, в който италианецът поведе с 3:1, 6:4 и 7:6, но нашето момче показа страхотен характер и спаси поредица от сетболи, за да затвори тайбрека с 10:8 в своя полза.

Третият сет не започна добре за Григор, който загуби подаването си, озова се назад с 1:3 гейма и се измъчи в петия гейм, но все пак удържа и при сервиса на Лоренци стигна до точка за пробив, която използва веднага - 3:3!

Нашето момче продължи да налага много високо темпо на игра и не след дълго успя да пробие противника си още веднъж, доближавайки се само на гейм от победата. На своето подаване Димитров стигна до три мачбола и реализира първия от тях.

Българинът направи 12 аса в мача, както и спечели 77 % от точките от първи сервис и спечели за общо 2 часа и 24 минути. Във втория кръг Димитров ще играе срещу Йозеф Ковалик или Марко Трунхелити, които са извън Топ 200 в ранглистата.