Британецьт Анди Мъри се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис за мъже на червени кортове от сериите "Мастърс" в испанската столица с награден фонд 5,72 милиона евро.

В среща от третия кръг поставеният под номер 2 в основната турнирна схема Мъри победи Жил Симон (Франция0, номер 16 в схемата, с 6:4 и 6:2. На четвъртфиналите той ще играе с победителя от срещата Томаш Бердих (Чехия), номер 8 в схемата, и Давид Ферер (Испания), номер 9 в турнирната схема.

Японецът Кей Нишикори също продъжлава напред, след като победи Ришар Гаске (Франция) с 6:4 и 7:5. Това бе първата загуба на Гаске от Нишикори в 7 мача с японския тенисист.

При жените румънката Симона Халеп, 7-ма в световната ранглиста, се класира за полуфиналите, побеждавайки своята сънародничка Ирина Бегу с 6:3,0:6 и 6:1. Симона Халеп имаше големи неприятности във втория сет, в който не спечели нито един гейм, но бързо се възстанови за третия сет и го спечели с 6:1, а с това и четвъртфиналната среща за 1 час и 36 минути игра.

На полуфиналите Халеп ще играе срещу победителката от четвъртфиналния мач Саманта Стосър (Австралия) - Патрисия Тиг (Румъния). Младата румънска тенисистка Патрисия Тиг, 134-та в световната ранглиста, премина през квалификациите на турнира в Мадрид.