Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби с 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 3:6 от Виктор Троицки в мач от първи кръг на втория турнир от Големия Шлем за годината "Ролан Гарос". Нашето момче водеше с 4:2 гейма в четвъртия сет, в който изпусна два скрити мачбола.

Срещата започна чудесно за българина, който си взе подаването и осъществи ранен пробив във втория гейм, за да повтори упражнението малко по-късно, когато затвори първата част при 6:2 в своя полза.

За съжаление на хасковлията той беше пробит още на старта на втория сет и Троицки успя да затвърди пробива. В четвъртия гейм Григор направи великолепна къса топка и стигна до точка за пробив, но неговият противник вкара тежък сервис и се спаси, за да дръпне с 3:1 гейма.

Двамата продължиха да играят солидно при свой сервис, но в деветия гейм сърбинът стигна до два сетбола. Димитров отрази първия с топка на линията по правата, но малко след това намери мрежата и загуби частта с 3:6.

Третият сет започна по фантастичен начин за българина, който стигна до две точки за пробив и се възползва от втората, пласирайки мощен бекхенд на линията. Той се справи и при подаването си, за да отвори разлика от два гейма.

При 3:2 в своя полза Гришата беше затруднен, но се измъкна от равенството, пласирайки добри начални удари. Още в следващия си сервис гейм обаче нашето момче се вкара в неприятности, допускайки осма двойна грешка в мача и пробив, макар да водеше с 40-0.

Димитров дочака своя шанс и проби в 11-ия гейм, сервирайки след това за третия сет. Той набързо стигна до два сетбола и се възползва от първия, тъй като Троицки не успя да намери очертанията на корта при опит за къса топка - 7:5.

Добрата серия на българина продължи - той проби още в началото на четвъртия сет и след това удържа подаването си, за да премине и през трудния четвърти гейм, в който възстанови разликата от два гейма в своя полза.

Най-добрият ни тенисист стигна до две точки за пробив в следващия гейм, но не успя да съкруши противника си. От своя страна Троицки стигна до две точки за пробив и не пропусна, изравнявайки на 4:4. Двамата си размениха по един гейм, след което Григор стигна до два скрити мачбола, но ги профука и после беше пробит, губейки сета с 5:7.

В решителния пети сет първата ни ракета беше под напрежение, допусна ранен пробив и не успя да го върне до края, губейки частта с 3:6.