Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова се класира за третия кръг на "Ролан Гарос", след като се разправи с 62-ата в света шведка Йохана Ларшон.

Българката стигна до успеха със 7:5, 7:6(6), като имаше изключителен късмет при последния си мачбол, след като топката се закачи в мрежата и тупна в полето на нейната противничка без да и даде възможност да реагира.

Срещата между двете продължи 1 час и 44 минути.

Това е второ поредно класиране на пловдивчанката за третия кръг на този турнир, след като тя достигна и през миналата година до същото ниво. Следващата и противничка ще се определи от мача между Слоън Стивънс и Вероника Сепеде Роиг. 

В първия сет Ларшон стигна до бърз аванс от 3:0 гейма след пробив във втория гейм, но нашето момиче успя да го върне в петия гейм и след това изравни геймовете на 3:3.

След това двете си взимаха подаванията, но Пиронкова стигна до ключов пробив за 6:5, а след това си взе своя сервис гейм и по този начин спечели и сета.

Вторият сет започна с пробив на Цвети, който бе върнат веднага. Ларшон се окопити и стигна отново до пробив аванс в шестия гейм и преднина от 4:2, но този пробив бе върнат в седмия гейм.

В крайна сметка се стигна до тайбрек в който нашето момиче стигна до 6:4 и два мачбола, но пропиля и двата си шанса. След размяна на форхенди Пиронкова принуди противничката и да изкара топката в аут и така достигна до нов мачбол при 7:6 точки. Последва още едно разиграване при което топката тупна в мрежата и веднага се озова в полето на Ларшон без да и даде шанс да реагира. Така българката спечели и мача.