Традициите не са това, което бяха. Дори и на "Уимбълдън". Третият турнир от Големия шлем започва днес на кортовете на "Ол Инглънд Клъб", но тази година ще види поредно нововъведение. 

А то е, че вече няма да виждаме типичните ефирни полички на състезателките. Става ясно, че твърде късите полички на тенисистките не отговарят на моралните критерии на организаторите на "Уимбълдън". Поради тази причина те ще бъдат забранени. 

Организаторите на турнира от Големия шлем вече са отправили забележка към американската фирма за спортни стоки "Найк", които са си позволявали да правят поли с твърде оскъден материал по тях.

От "Найки" вече наеха цех близо до Лондон, където ще преправят екипите на тенисистките преди старта на "Уимбълдън". Всички представителки на нежния пол трябва да бъдат приведени в прилично облекло, пише "7 дни спорт". Освен това на Острова се чуват и коментари, че прекалено свободните рокли всъщност пречат на тенисистките и затова ще бъдат премоделирани.

Бившото гадже на Григор Димитров Мария Шарапова често попадаше в класации за най-сексапилно облечени тенисистки. Сега обаче заради употребата на мелдоний руската звезда в тениса ще пропусне елитната надпревара за съжаление на многобройните й фенове. Серена Уилямс е другата, която ще трябва да преосмисли облеклото си, което често е обект на коментари.

Освен белите дрехи символ на "Уимбълдън" са ягодите. Пикът на най-популярния плод на Острова е тъкмо около периода, в който стартира турнира. 

Ягодите се сервират в опаковка от поне 10 плода плюс крем. Средно по време на турнира се продават по 8615 опаковки на ден. По време на целия турнир се консумират около 28 000 кг ягоди заедно със 7000 литра крем. Плодът се бере ден преди да бъде пуснат в продажба и минава специален контрол.