Григор Димитров обяви, че не се страхува от никого, тъй като е побеждавал най-добрите.

Българинъте прекъсна серията си от 6 поредни загуби, след като успя да премине първия кръг на "Уимбълдън", след победа над американеца Бьорн Фратанджело.

Тази победа му вдъхна увереност и той демонстрира самочувствие. 

„Не се страхувам от ни­кого”, заяви Димитров. В този момент в залата за пресконференции влезе водачът в световната ранглиста Новак Джокович. „Сигурен ли си, че не се страхуаш от нико­го? И от мен ли?", попита сърбинът, който има на­вика да прави подобни номера на пресконфе­ренции на Григор.

„Не, особено от теб. Особено от теб", отгово­ри през смях Димитров. „Честно казано, не се страхувам от никого. По­беждавал съм най-до­брите играчи на големи­те турнири. Не се страху­вам да изляза и да изцапам ръцете си. В момен­та съм много щастлив да играя. Знам, че ме чакат много тежки кръгове. Не съм поставен. Тъпо е, трябва да го призная. Мина време, откакто не съм бил поставен", до­пълни българската зве­зда.

За разлика от предиш­ните години, когато играеше на големите кортове на „Уимбъл­дън", този път мачът му с Бьорн Фратанджело (САЩ) бе на корт №16. Григор обаче прие това като добър знак.

„Определено е различ­но. На този корт играх първия си мач като юно­ша, преди да спечеля тур­нира", каза Димитров.

Следващият му съпер­ник е Жил Симон (Фр), срещу когото по прин­цип играе много трудно. В официалната статис­тика до момента Григор има само една победа от 6 двубоя - в Бризбейн в началото на тази година. После обаче Симон взе реванш в Монте Карло.