Първата ракета на българския Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на силния турнир в Торонто, след като надви исполина Иво Карлович с 6-3, 7-5.

Успехът е доста изненадващ предвид факта, че хърватинът се намира в най-добрата форма в своята кариера и не спира да изумява, въпреки че вече отдавна е прехвърлил 30-те години.

Преди този мач хасковлията бе сочен като аутсайдер, но той демонстрира отличен тенис и стигна до победата по безкомпромисен начин. 

Това е трети успех за Гришата над Карлович, като нашето момче го надви тази година и на клея в Истанбул, където загуби нелепо финал. 

Победата над хърватина обаче е първа за Димитров на твърда настилка.

За статистиката - преди този мач Карлович записа 10 победи и само 1 загуба, като достигна до финала във Вашингтон и дори сервираше за спечелването на мача, но бе надвит от Гаел Монфис.

В първия сет всичко се реши след един единствен пробив, след като Григор достигна до шанс два шанса да пробие в шестия гейм и оползотвори втория.

Вторият сет също бе решен от един единствен пробив, като това стана в гейм номер 11 в който Гришата се възползва от третия си шанс за пробив.

Преди това той спаси сетбол на свой сервис. 

Следващият противник на българина е Кеи Нишикори.