Шампионката от Откритото първенство на Австралия по тенис Анжелик Кербер (Германия) се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис в Монреал (Канада) с награден фонд над 2,7 милиона долара.

Поставената под номер 2 Кербер победи категорично рускинята Даря Касаткина с 6:2, 6:2.

За място на финала германката ще се изправи срещу миналогодишната вицешампионка Симона Халеп.

Петата в схемата Халеп преодоля колебливо начало, след което стигна до успеха над друга рускиня Светлана Кузнецова с 3:6, 6:1, 6:1.

Румънката допусна три пробива в първия сет, но в последствие беше стабилна на сервис и не загуби нито веднъж подаването си, за да стигне до обрат.

Халеп ще търси реванш за поражението си от Кербер на четвъртфиналите на "Уимбълдън" през миналия месец.

Германката пък също ще бъде амбицирана, тъй като през миналия сезон отпадна в три сета именно от румънската си съперничка в третия кръг на турнира.

Лошият ден за руските тенисистки продължи Анастасия Павлюченкова, която претърпя поражение от номер 10 в схемата Медисън Кийс (САЩ) с 6:7(3), 6:1, 0:6.

За място на финала Кийс ще срещне непоставената Кристина Кучова (Словакия), която се справи с Йохана Конта (Великобритания) с 6:4, 6:3.

Кучова, 121-а в класацията на УТА в момента, стана първата квалификантка, която достигна до полуфиналите в надпреварата от 20 години насам.