Колко неща могат да се променят за 2 години? Григор Димитров беше напът да разкрие потенциала си, стигна до топ 10 на света и игра първия си полуфинал на "Уимбълдън". Успехите обаче секнаха, а играта на Григор е далеч от представата за завършен продукт.

Пред сайта на мъжката тенис асоциация българинът признава, че е прекарал доста време в търсена на своята идентичност на корта и извън него. Сега партньорството с новия треньор Дани Валверду очевидно дава резултат.

"Хубаво е, че работя с Дани и има някой, на когото мога да разчитам и да споделя всичко. В последно време свършихме доста работа. Дори след мачове работим върху малките детайли от играта. Опитвам се да ставам по-добър с всеки измил ден. Вярвам, че все още не съм достигнал потенциала си", смята Димитров.

Резултатите наистина са мигновени. След като падна до №40 в ранглистата, Григор игра полуфинал в Синсинати и ще бъде поставен под №22 на US Open.

"През последната година той търсеше себе си. Мисля, че сам не знаеше какъв играч е всъщност. Сега е твърдо решен да покаже най-доброто, на което е способен", коментира Валверду.