Първата ракета на българския тенис Григор Димитров стартира ударно US Open, след като в мач от първия кръг на турнира надделя над испанеца Иниго Сервантес, 75-и в световната ранглиста, след 6:2, 6:2, 7:6. 

Това бе първа среща между двамата и първа победа на хасковлията над този противник.

С класирането си за втория кръг на турнира той изравни постижението си от миналата година, но има страхотна възможност дори да го подобри, тъй като следващият му противник е съвсем преодолим - Жереми Шарди от Франция.

До момента двата са се срещали три пъти, а Димитров води с 2-1 победи. Българинът е спечелил и двата им двубоя на хард, а за последно надигра французина през 2015-а в Бризбън с 3-6 6-4 7-6(8).


Първият сет започна отлично за българина и той достигна до пробив още при първия гейм на неговия противник. 

Нашето момче стигна до два шанса за пробив във втория гейм, а първият сервис на испанеца напълно изчезна в най-точния момент за българина и в крайна сметка пробивът стана факт.

След това Григор затвърди пробива и увеличи аванса си на 3:0 в геймовете. Последва обаче и нов пробив в негова полза - този път в четвъртия гейм.

Сервантес направи двойна грешка и даде шанс за пробив на българина и Гришо не сгреши.

Иниго обаче веднага направи рибрейк, но все пак Гришо успя да пробие и следващото му подаване, за да оформи крайния си успех в сета на откриването. 

Нашето момче се добра до три поредни сетбола, а при втория си шанс успя да намери линията с ефектно воле.

Във втория сет играта бе доста равностойна и нямаше пробиви до десетия гейм в който българинът се добра до сетбол при сервис на противника, а след това го принуди да изкара топката в аут.

Третият сет също бе равностоен. Гришо пропиля три шанса да пробие във втория гейм, а Иниго успя първи да стигне до пробив за 6:5, но след това Григор веднага направи рибрейк и прати мача в тайбрек. 

В него нашето момче спечели след 9:7 точки и се класира за втория кръг на турнира.